Choose another country or territory to see the content that is available where you are and shop online


Memorandumet innehåller detaljerad information
om Monthly of Sweden, investeringen och dess villkor. Aktierna handlas på vår hemsida, och inte via din bank eller annan portal.

Var med på vår resa - investera i Monthly of Sweden

Nyheter i korthet

Våra menskoppar lanseras i ytterligare 300 butiker över hela landet inom kort - välkommen till den spännande resan mot att bli ett av de ledande globala företagen inom kvinnohälsa. Vi strävar efter att erövra marknaden och därför utökar vi vårt erbjudande genom att förvandla oss till ett fullfjädrat MedTech-bolag och byter namn till Monthly of Sweden.

Vi är stolta över att presentera vår senaste innovation, en banbrytande produkt för inkontinens. Denna åkomma drabbar varannan kvinna någon gång i livet, särskilt efter en graviditet. Vi arbetar nu intensivt med att säkerställa de nödvändiga medicintekniska certifieringarna, och vi förväntar oss en spektakulär lansering 2026.

Vår passion för innovation slutar inte där. Vi har också påbörjat utvecklingen av tygbindor och menstrosor. Genom ett exklusivt licensavtal med det framstående svenska företaget HealthTextiles kommer vi att använda det revolutionerande materialet Tortex, vilket ger våra menstrosor en naturlig antibakteriell effekt. Till skillnad från många andra tillverkare, som använder silverbeläggningar, tar vi ett stort steg framåt för att skapa produkter som är ännu mer hygieniska och säkra för kvinnor.

Vi har också tagit ett beslut som kommer att ta oss till nya höjder och strävar efter en framtida börsnotering. Genom att vara ett företag med majoritetsägande av kvinnor, med kvinnliga VD och vice VD samt en inriktning på kvinnohälsa, känner vi att det är det perfekta steget för oss att bli förebilder och inspirera fler kvinnor att inta ledande positioner. Vi är fast beslutna att öppna upp för nya möjligheter genom att påbörja vår resa mot börsen.

Vi är stolta över att ha bidragit till att rädda planeten genom att eliminera 75 000 000 engångsmensskydd och hjälpt över 18 000 flickor i utvecklingsländer . Våra produkter finns nu tillgängliga i över 1200 butiker i 12 länder, framförallt genom centrala avtal med välrenommerade återförsäljare som Coop och Lindex i Sverige och Norge.

Under april och maj månad ökade vi försäljningen med 290% mot samma månader föregående år. Totalt har vi ökat försäljningen med över 50% mot föregående verksamhetsår.

När dina aktier har registrerats hos Bolagsverket kommer du att tilldelas en unik rabattkod som ger dig hela 20% rabatt på alla våra produkter på våra hemsidor under ett helt år. Det är vårt sätt att visa vår uppskattning och ge dig förmånen att njuta av våra kvalitetsprodukter till förmånliga priser.
Investeringsmöjligheten finns hos MonthlyCup Partners AB (publ), som i sin tur investerar i moderbolaget Monthly of Sweden AB. På din begäran kan din investering i Monthly of Sweden omfattas av investeraravdrag. Stöd kvinnliga entreprenörer och investera i Monthly of Sweden!


Nu tar vi nästa kliv!

För oss har det alltid handlat om mer än
bara menskoppar.Vi vill ge miljoner kvinnor chansen till ett bättre liv och möjligheten att bygga vidare på ett verkligt hållbart företag. Vi erbjuder bättre ekonomi, omtanke om miljö och hälsa genom produkter som är så överlägsna att de är ostoppbara!

Snabba fakta:


  • Varannan kvinna drabbas någon gång av inkontinens - de flesta efter graviditet - läs mer om vår satsning Inconti i memorandumet högre upp på sidan.

  • Menstrosmarknaden spås nå 280 miljoner dollar 2026 - vi utvecklar Monthly Wear, läs mer i memorandumet ovan.

  • Ungefär 20 % av målgruppen i Sverige använder idag menskopp.

  • Över 92 % av de som testat menskopp går inte tillbaka till engångsskydd.

  • En menskopp minskar Co2 utsläppen för mensskydd per person från 8 kg till så låga nivåer att det inte är mätbart.

  • Många kvinnor som använder traditionella mensskydd är begränsade från att göra vad de vill – när de vill. Med en menskopp kan man bada, träna, sova och gå på toaletten utan att behöva tänka på mensskyddet.

Investera i hållbarhet - på riktigt!

Marknaden växer för varje dag och när vi nu väljer att gå in i ett nytt affärsområde ökar möjligheterna ytterligare. Vi ser stor potential för exponentiell tillväxt då kategorin hållbara mensskydd bara ökar och MonthlyCup ligger i framkant med tillverkning i Sverige.

Nu har DU chansen att vara med!

Genom att investera i kvinnohälsa bidrar du till en mer hållbar värld där flickor och kvinnor är jämställda och fria. Vi vill växa och samtidigt göra kvinnohälsa till en prioritet för alla. DU kan göra skillnad.

MonthlyCup har idag centrala avtal med Coop, Lindex i både Sverige och Norge. Vi finns även hos diverse eko- och hälsobutiker runt om i Europa, främst online. Totalt har vi över 1 700 återförsäljare i 15 länder. Vår plan är att fortsätta växa och bli ett av världens största företag inom återanvändningsbara mensskydd. Trots ett tufft coronaår ser vi allt fler intressanta aktörer som är beredda att göra hållbara val för sig själva och sina kunder. Återanvändningsbara mensskydd blir även det allt mer eftertraktat, hos alla åldersgrupper men framförallt den yngre generationen.

Bolaget lanserade menskopparna 2015 och hade fram till pandemin konstant tillväxt. Efter ett rejält tapp under pandemin har vi nu återigen vänt till ljusare siffror.

Häng på och bli en del av allt det fantastiska vi har framför oss!

Följ med oss och förbättra världen – investera redan idag!

Teckna din andel idag - fönstret för tecknande är endast öppet mellan den 3 november 2023 till och med den 7 april 2024. Har du några frågor kan du läsa vår FAQ (knapp nedan), memorandumet med detaljerade villkor (knapp längst upp på denna sida) eller kontakta oss direkt på partners@monthlycup.com eller på telefon 0200-125 065.

Varmt välkommen som delägare i MonthlyCup Partners AB (publ)

Tillsammans har vi besparat världen 90045290 bindor och tamponger

I genomsnitt använder du 12000 tamponger och bindor under en livstid - eller SJU menskoppar.
Det gör en enorm skillnad för världens sopor!

Läs om vårt arbete för att hjälpa till i u-länder

Project

Möt Team MonthlyCup

Team MonthlyCup