Choose another country or territory to see the content that is available where you are and shop online

För cirkulärt mensande. För kvinnan och hennes frihet.

Var med på vår resa - investera i MonthlyCup

Nyheter i korthet

- Vi har tagit fram en ny produkt för inkontinens, en sjukdom som drabbar varannan kvinna någon gång i livet. Patentansökan på den nya produkten skickades in igår och vi räknar med lansering av Inconti 2023. 

- Arbetet med att göra tygbindor och menstrosor är påbörjat. Tillsammans med två halländska bolag så gör vi menstrosor med en twist. Lansering planeras till 2022.

- Beslutet att gå mot en börsnotering i framtiden är fattat. Utvecklingen med jämställdhet går för långsamt och vi behöver fler förebilder för att kvinnor ska våga ta klivet upp på dessa poster. Som ett bolag majoritetsägt av kvinnor, med kvinnlig VD och vice VD samt som jobbar med kvinnohälsa så känns det som helt rätt steg att påbörja arbetet mot en börsnotering.

Vi har besparat världen 57.000.000 engångsmensskydd, hjälpt 11.000 flickor i u-länder att stanna i skolan, har över 1700 återförsäljare i 15 länder, med den stora kedjan Lindex senast.Följ med på vår resa och bli delägare i MonthlyCup. För att läsa mer - ladda ner vårt memorandum.

Efter att aktierna registrerats hos bolagsverket så tilldelas du en unik rabattkod som ger dig 20% rabatt på alla produkter från våra hemsidor i ett helt år.

En investering i MonthlyCup omfattas (på din begäran) av investeraravdrag. Ge ditt stöd åt kvinnliga entreprenörer och investera i MonthlyCup redan idag! Det går snabbt och är enkelt och vi finns här för att besvara eventuella frågor eller funderingar som du kan ha.


MonthlyCup Partners AB (publ) – nu tar vi nästa kliv

För oss har det alltid handlat om mer än
bara menskoppar.Vi vill ge miljoner menstruerande chansen till ett bättre liv och möjligheten att bygga vidare på ett verkligt hållbart företag. Vi erbjuder bättre ekonomi, omtanke om miljö och hälsa genom en produkt som är så överlägsen att den är ostoppbar!

Visste du att:


  • En menskopp kostar 299 kronor och håller i 5 år – traditionella mensskydd under samma period hade kostat ca 3000 kronor.

  • En kvinna i genomsnitt har mens i ca 2 500 dagar av sitt liv. Under denna tid använder hon i snitt 12 000 bindor och tamponger, eller 7 menskoppar.

  • Minskar Co2 utsläppen för mensskydd per person från 8 kg till så låga nivåer att det inte är mätbart.

  • Menskoppar erbjuder marknadens mest miljömedvetna alternativ. Bindor och tamponger innehåller ofta bomull och enligt WWF går det åt upp till 29 000 liter vatten för att producera 1 kilo bomull. Inte nog med det så orsakar de traditionella mensskydden uppskattat 3 750 ton sopor per år, bara i Sverige. För att inte tala om de absurda mängderna plast som engångsskydd innehåller.

  • Många kvinnor som använder traditionella mensskydd är begränsade från att göra vad de vill – när de vill. Med en menskopp kan man bada, träna, sova och gå på toaletten utan att behöva tänka på mensskyddet.

Investera i hållbarhet - på riktigt!

Marknaden växer för varje dag och när vi nu väljer att gå in i ett nytt affärsområde ökar möjligheterna ytterligare. Vi ser stor potential för exponentiell tillväxt då kategorin hållbara mensskydd bara ökar och MonthlyCup ligger i framkant med tillverkning i Sverige.

Nu har DU chansen att vara med!

Genom att investera i kvinnohälsa bidrar du till en mer hållbar värld där flickor och kvinnor är jämställda och fria. Vi vill växa och samtidigt göra kvinnohälsa till en prioritet för alla. DU kan göra skillnad.

MonthlyCup har idag centrala avtal med ICA och Coop, Lindex i både Sverige och Norge samt Life Norge. Vi finns även hos diverse eko- och hälsobutiker runt om i Europa, främst online. Totalt har vi över 1 700 återförsäljare i 15 länder. Vår plan är att fortsätta växa och bli ett av världens största företag inom återanvändningsbara mensskydd. Trots ett tufft coronaår ser vi allt fler intressanta aktörer som är beredda att göra hållbara val för sig själva och sina kunder. Återanvändningsbara mensskydd blir även det allt mer eftertraktat, hos alla åldersgrupper men framförallt den yngre generationen.

Bolaget lanserade menskopparna 2015 och hade fram till pandemin konstant tillväxt. Efter ett rejält tapp under pandemin har vi nu återigen vänt till ljusare siffror.

Häng på och bli en del av allt det fantastiska vi har framför oss!

Följ med oss och förbättra världen – investera redan idag!

Teckna din andel idag - fönstret för tecknande är endast öppet mellan den 4 december 2021 till och med den 8 maj 2022. Har du några frågor kan du läsa vår FAQ (knapp nedan), memorandumet med detaljerade villkor (knapp ovan vid film) eller kontakta oss direkt på partners@monthlycup.com eller på telefon 0200-125 065.

Varmt välkommen som delägare i MonthlyCup Partners AB (publ)

Tillsammans har vi besparat världen 73935850 bindor och tamponger

I genomsnitt använder du 12000 tamponger och bindor under en livstid - eller SJU menskoppar.
Det gör en enorm skillnad för världens sopor!

Läs om vårt arbete för att hjälpa till i u-länder

Project

Möt Team MonthlyCup

Team MonthlyCup