Click here to view the page in English

NÅGRA FRÅGOR? RING +46-200-125065

NÅGRA FRÅGOR? RING +46-200-125065
Menskopp.se Logo
Om menskopp-Fly
Om menskopp-Fly
Om menskopp-Fly
Om menskopp-Fly
Om menskopp-Fly

Om menskopp

Om menskopp-Fly

Om menskopp

Vi har besparat världen 12871112 bindor/tamponger tills nu

Om menskopp

Menskopp är ett väldigt finurligt mensskydd. Det är en liten kopp gjord av silikon godkänt för medicinskt bruk som samlar upp mensen istället för att suga upp den som en tampong. Detta gör att den inte påverkar och torkar ut slemhinnorna i underlivet, till skillnad från de traditionella mensskydden.
Koppen kan sitta i upp till 12 timmar. Efter det så tar man ut den, tömmer den i toaletten eller duschen och tvättar av den med parfymfri, pH-neutral tvål så att den är klar att använda igen.

En annan fantastisk grej med Menskopp är att det går att bada med den. Den sluter tätt, vilket gör att mensen stannar i koppen och vattnet stannar ute. Du behöver inte gå och tömma den för att du har badat. Man får friheten tillbaka! Gör vad du vill, när du vill. Tänk inte på att du har mens.

Den är väldigt snäll mot plånboken, den håller i flera år och du behöver bara EN.

Ur miljösynvinkel så är menskoppen en fantastisk uppfinning. En kvinna använder i genomsnitt ca 12 000 tamponger och bindor under sin livstid eller ca SJU menskoppar. Det gör en enorm skillnad för sopbergen!

Vår menskopp, MonthlyCup, är den första menskoppen som är tillverkad i Sverige, vilket innebär att det har varit schyssta arbetsvillkor hela vägen.

Få friheten tillbaka du också!

MenstrualCup - MonthlyCup

Historia

Den första fabrikstillverkade menskoppen var i gummi och tillverkades i USA i slutet av 1930-talet. Produktionen halkade efter eftersom bristen på gummi var påtaglig under andra världskriget. Dåtida koppen var hård och kan därför ha varit svår att använda. Att användaren var tvungen att beröra slidan med fingrarna kan också ha varit en bidragande faktor till att menskoppen inte kom upp i samma popularitet som tampongen med införingshylsa som också började produceras på 1930-talet, och naturligtvis inte heller i samma höga användarantal som bindor som användes redan innan dessa två.

Ända sedan den här tiden har både engångs- och flergångsmenskoppar producerats på olika håll i världen, men aldrig vunnit större mark här i Sverige, där den sålts i t.ex. hälsokostaffärer. Först i början av 2000-talet blev menskoppar något vanligare även i Sverige, vilket möjligen kan kopplas samman med ökad internetanvändning och möjligheten att handla via nätet.

Gör ett smartare val du också!

Du betalar enkelt via

Personlig information & Cookies| Försäljningsvillkor| Om menskopp

Copyright © MonthlyCup® AB
Made within Sweden


Copyright © MonthlyCup® AB

Made within Sweden